Български (България)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)Russian (CIS)
Kontakt 5 Дистрибутори 5 Зареждане на аптеки.

Магнезиево олио

Banner
Магнезиево олио 200 мл - 11 лв, 500 мл - 25 лв
Banner
Магнезиево олио 100 мл - 6 лв

Магнезиев гел

Banner
Магнезиев гел 200 мл - 12 лв, 500 мл - 28 лв
Banner
Магнезиев гел 100 мл - 7 лв

Магнезиеви кристали

Banner
Магнезиеви кристали 400 гр - 18 лв

Магнезиев скраб гел

Banner
Магнезиев скраб гел 100 мл - 12 лв
Banner
Магнезиев пилинг гел 200 мл - 21 лв

Йод воден разтвор

Banner
Йод воден разтвор капки 13 лв

Колаген

Banner
Колаген Вiominerali цена 42 лв 60 капс., 360 мгр; 78 лв - 120 капс
Бременност PDF Drucken E-Mail

 

МАГНЕЗИУМ КЛИНИК - Профилактика и лечение на симптоми и болести причинени от магнезиев дефицит

В МАГНЕЗИУМ КЛИНИК най-добрите лекари, съчетаващи най-доброто от традиционната, хомеопатичната и интегративната медицина, ще ви консултират и излекуват от болести причинени от магнезиев дефицит в организма

 

При бременните и кърмещите жени се наблюдава повишена потребност от магнезий, която не може да бъде удовлетворена при нормално хранене. Усвояването на достатъчно количество магнезий е от особена важност за нормалното протичане на бременността и за развитието на плода.

Използването на магнезия като профилактично средство започва още по време на бременността, защото влияе много добре при прееклампсия и еклампсия. Еклампсията и прееклампсията са водещите причини за смъртността при бременните жени и техните неродени бебета, особено в развиващите се страни.

Лекарите смятат, че високото кръвно налягане, подуването и протеинът в урината, свързвани с прееклампсията, водят до конвулсиите и комата на еклампсията. Магнезият е изключително ефикасно средство за предотвратяване на тези пристъпи. Сега магнезиевият хлорид се използва все повече за лечение и на прееклампсията, с надеждата да предотврати еклампсията. Изследване, публикувано в броя на "Дъ Лансет" от 1 юни 2002 г, потвърждава тази надежда.

Опасността от преждевременно отлепване на плацентата при жените, получаващи магнезиев  хлорид, е с 27% по-ниска.

Д-р Елин и д-р Рюд обобщават, че е много важно всички професионалисти в областта на здравето да се запознаят по-добре с изключителното значение на магнезия и да осъзнаят нуждата да се започне масова профилактика на населението с магнезий. "Общият знаменател между магнезия и тези болести, както и захарен диабет, мигрена и предменструален синдром, е хроничният латентен магнезиев дефицит. Разумно е да се заподозре наличието на хроничен латентен магнезиев дефицит при всеки пациент със сърдечносъдово заболяване, захарен диабет, мигрена, остеопороза или предменструален синдром, или рискови фактори за развитие на всяко едно от тези състояния."

При рафинирането на пълноценната пшеница и други зърнени храни се губят важни хранителни съставки. И както се вижда, загубите могат да бъдат драстични. Така например, бялото пшенично брашно съдържа само 5% от витамин Е, присъстващ в пълнозърнестото пшенично брашно.
Разумно е също така да се заподозре хроничен латентен дефицит на магнезий при всеки, който консумира бял хляб и бял ориз и други силно преработени храни.

 

Add comment


Security code
Refresh

Banner
Цена 4 лв. - 48 стр.
Banner
Цена 12 лв.- 295 стр.
Banner
190 стр. - 9 лв
Banner
140 стр. - 9 лв
Banner
Цена 4 лв.

Селен

Banner
Селен Био капки 13 лв

Мед

Banner
Мед Biominerali капки 14 лв

Цинк капки

Banner
Цинк капки Biominerali 12 лв

Бял трън - силимарин

Banner
Бял трън 50 мл - 19 лв
Main page Search