Български (България)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)Russian (CIS)
Kontakt 5 Дистрибутори 5 Зареждане на аптеки.

Магнезиево олио

Banner
Магнезиево олио 200 мл - 11 лв, 500 мл - 25 лв
Banner
Магнезиево олио 100 мл - 6 лв

Магнезиев гел

Banner
Магнезиев гел 200 мл - 12 лв, 500 мл - 28 лв
Banner
Магнезиев гел 100 мл - 7 лв

Магнезиеви кристали

Banner
Магнезиеви кристали 400 гр - 18 лв

Магнезиев скраб гел

Banner
Магнезиев скраб гел 100 мл - 12 лв
Banner
Магнезиев пилинг гел 200 мл - 21 лв

Йод воден разтвор

Banner
Йод воден разтвор капки 13 лв

Колаген

Banner
Колаген Вiominerali цена 42 лв 60 капс., 360 мгр; 78 лв - 120 капс
ЗДРАВА КОСА И НОКТИ PDF Drucken E-Mail

Грижа за косата и ноктите с магнезиево олио


Не може да се отрече, че едно от първите неща, които правят впечатление при общуването с хората е състоянието на косата,  ръцете и  ноктите. Те са сред първите забелязвани неща у събеседника ни по време на общуване заради често придружаващото разговора жестикулиране . Съзнателно или несъзнателно често в разговора погледът ни неминуемо попада върху кожата, косата и формата на ноктите.


Дали е бегъл поглед или по-детайлно взиране, едни добре поддържани ръце се забелязват отдалече и издават много черти от характера и същността Ви. Гладките ръце с грижливо оформени нокти са радост за окото и заявка за това, че сте взискателен към себе си човек. Красивите ръце говорят за една здрава натура с отлична хигиена, а както всички знаем в днешно време декорирането на ноктите се е превърнало в цяло изкуство произведенията, на което стават все по-добри.


Косата е нещо повече от декоративна част или нещо, което топли главата - косата пази точни записи на начина  ни на живот, независимо дали го желаем или не. Тя показва с какво се храним, къде и как живеем, какви са навиците ни. Има способността да улавя в своите физически и химически структури всичко, което ядем, пием или нанасяме върху нея. Ако пушите или пиете - то косата ви знае. Тъй като тя расте с по 0,3 – 0,5 мм на ден,  може да пази записи с месеци, дори и години. Може да бъде ценно средство за оценяване на хранителния статус, съдържанието на тежки метали в организма.


Всеки един от нас / с изключение на гологлавите :) /има на главата си около 100 000 косъма. Основният им компонент е протеин, наречен креатин. Косъмът съдържа и мазнини, пигмент, наречен меланин, витамини, незначително коричество цинк и други минерали. Счита се, че съдържанието на  вода в здравата коса е около 10 - 15 % .


Косата най - често се уврежда от липса на хранителни вещества, от химически манипулации - боядисване, изрусяване, къдрене, неподходящи шампоани. Прекаленото изсушаване с горещ въздух, както и прекалено  честото ресане също не й се отразяват много добре.
Външният вид на ноктите зависи от общото здравословно състояние на организма. За да имате по-здрави нокти, приемайте храни богати на магнезий, които подпомагат възстановяването на естествения баланс на нокътя и го заздравяват още в началния стадий на генерирането му. Ако ноктите ви се чупят или разслояват приемайте храни, богати на калций ( кисело мляко, млечни продукти). Калцият и магнезият имат противоположни действия върху телесната структура.


Най-общо казано, колкото по-вдървено и по-малко гъвкаво е тялото ни, толкова по-малко калций и повече магнезий ни е нужен.
Здравата клетка е с високо съдържание на магнезий и ниско на калций. Колкото по-високо е нивото на калция и по-ниско на магнезия в извънклетъчната течност, толкова по-трудно става за клетките да изтласкват навън излишния калций. Биохимичната ни възраст теоретично би могла да се определя от съотношението на магнезий и калций в клетките. Магнезият е минералът на подмладяването и предпазва от калциране на органите и тъканите, характерно за свързаното със старостта дегенериране на тялото.

 

МАГНЕЗИУМ КЛИНИК - Профилактика и лечение на симптоми и болести причинени от магнезиев дефицит

В МАГНЕЗИУМ КЛИНИК най-добрите лекари, съчетаващи най-доброто от традиционната, хомеопатичната и интегративната медицина, ще ви консултират и излекуват от болести причинени от магнезиев дефицит в организма

 

Add comment


Security code
Refresh

Banner
Цена 4 лв. - 48 стр.
Banner
Цена 12 лв.- 295 стр.
Banner
190 стр. - 9 лв
Banner
140 стр. - 9 лв
Banner
Цена 4 лв.

Селен

Banner
Селен Био капки 13 лв

Мед

Banner
Мед Biominerali капки 14 лв

Цинк капки

Banner
Цинк капки Biominerali 12 лв

Бял трън - силимарин

Banner
Бял трън 50 мл - 19 лв
Main page Search