Български (България)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)Russian (CIS)
Kontakt 5 Дистрибутори 5 Зареждане на аптеки.

Магнезиево олио

Banner
Магнезиево олио 200 мл - 11 лв, 500 мл - 25 лв
Banner
Магнезиево олио 100 мл - 6 лв

Магнезиев гел

Магнезиев гел 200 мл - 12 лв, 500 мл - 28 лв
Banner
Магнезиев гел 100 мл - 7 лв

Магнезиеви кристали

Banner
Магнезиеви кристали 400 гр - 18 лв

Магнезиев скраб гел

Banner
Магнезиев скраб гел 100 мл - 12 лв
Banner
Магнезиев пилинг гел 200 мл - 21 лв

Йод воден разтвор

Banner
Йод воден разтвор капки 13 лв

Колаген

Banner
Колаген Вiominerali цена 42 лв 60 капс., 360 мгр; 78 лв - 120 капс
Аутизъм PDF Drucken E-Mail

Аутизъм

 

Магнезият е по принцип от изключително значение за оцеляването на нашите клетки, но придобива още по-голяма важност в днешните токсични времена когато телата ни са бомбандирани всекидневно с тежки метали. Магнезият е особено нужен за предпазването на главния мозък от токсичното въздействие на химикалите. Ниското общо ниво на магнезия в тялото допринася за интоксикирането на деца с тежки метали и участва в етиологията на свързаните с ученето заболявания и аутизма. Когато магнезият е недостатъчен тялото акумулира токсини и киселинни утайки, а в резултат дегенерира по-бързо и остарява преждевременно.

Когато става дума за аутизма и други неврологични заболявания при децата, важно е да познаваме признаците за дефицит на магнезий: непрекъснатото мърдане, неспособност да застане неподвижно за миг, поклащане на тялото, скърцане със зъби, хълцане, чувствителност към шума, способност за съсредоточаване на вниманието само за съвсем кратко време, лоша концентрация, раздразнителност, агресивност, лесно избухване и стресиране. Колкото до аутизма при съвременните деца, трябва да предположим веднага недостиг на магнезий, поради няколко причини:

  • Храните,които консумираме днес, са многократно по-бедни на магнезий поради изтощаването на почвата, в резултат на  което тя губи много от ценните си минерали.
  • Диетата на много съвременни деца се състои предимно от силно преработени храни, лишени от реална хранителна  стойност, които няма как да нахранят тялото.
  • Страдащите от аутизъм деца не усвояват нужните им минерали дори да присъстват в храносмилателната им система.
  • Абсорбирането на магнезия зависи от здравето на червата, което се компрометира от синдрома на свръхпропускливото черво.
  • Орално приеманите добавки, на които разчитат лекарите не се усвояват добре.

Все повече стават доказателствата, че недостигът на магнезий допринася за натрупването на тежки метали в главния мозък, което предшества паркинсоновата болест, множествената склероза и алцхаймеровата болест. Много от симптомите на паркинсоновата болест могат да бъдат преодолени с вземане на голями дози магнезиеви добавки. При направения с трийсетима епилептици опит, ежеденвното добавяне към диетата на 450мг. магнезий контролира успешно пристъпите. Друго изследване открива, че колкото по-ниско е нивото на магнезия в кръвта, толкова по-сериозна е епилепсията. Магнезият действа най-добре в съчетание с витамин B6 и Цинк. Тък като оказва подкрепа на нервите и мускулите, магнезият помага при нервност, безпокойство, безсъние, депресия и мускулни крампи. Затова магнезият се дава, също така като част от лечението на аутизъм и хиперактивност при деца. Присъствието на калций, фосфати, фитати и протеини може да повлияе на скоростта на усвояване на магнезия и от там на нивото му в тялото. Тези и други условия правят оралният прием на магнезий прекалено зависим от всевъзможни фактори и неефективен в сравнение с новата, трансдермална терапия с магнезиев хлорид.·

Хелатната терапия е признат метод за лечение при натравяне от тежки метали (като олово, живак и други). Цялата свързана по един или друг начин с аутизма общност трябва да знае, че резултатите от прилаганите хелатни процеси не са толкова ефикасни заради приемането на магнезий през устата. Дори само преминаването към трансдермалното им приложение ще доведе до много по-голям успех. Достатъчно високото ниво на магнезий осигурява по-безопасно протичане на детоксикацията и хелатния процес. Най-големия проблем при интоксикирането с тежки метали при аутизма е „пренасянето на минералите”.

Повечето лекарства се отразяват отрицателно в/у абсорбирането или скоростта на изхвърлянето на орално приемания магнезий. Да вземем антипсихотичните лекарства, използвани при лечението на деца с аутизъм за контрол над поведението. ”Ципрекса” и „Респердал” и други могат да причинят хипоглекимия, която увеличава изхвърлянето на приетия през устата магнезий.

Д-р Бутар разработва уникален метод за лечение на деца с аутизъм посредством хелатното лекарство TD-DMPS. TD е абревиатура за „трансдермален”. Методът се прилага успешно вече години на ред и връща голям процент от заболелите деца от сенките на аутизма, където повечето от тях изчезваха в резултат на пораженията от направените им ваксини, съдържащи живак.

От книгата на д-р Марк Съркъс " Трансдермална терапия с магнезий"

 

Mагнезиеви продукти Biominerali®

 

Пийте магнезий... през кожата

 
Banner
Цена 4 лв. - 48 стр.
Banner
Цена 12 лв.- 295 стр.
Banner
190 стр. - 9 лв
Banner
140 стр. - 9 лв
Banner
Цена 4 лв.

Селен

Banner
Селен Био капки 13 лв

Мед

Banner
Мед Biominerali капки 14 лв

Цинк капки

Banner
Цинк капки Biominerali 12 лв

Бял трън - силимарин

Banner
Бял трън 50 мл - 19 лв
Main page Search